FELHÍVÁS

Összehasonlító Irodalomtudományi

TDK-háziverseny

2015. április 8-10-ig Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Humán Szekcióját, így az Összehasonlító Irodalomtudományi tagozat versenyét is. Ennek előkészületeként idén ősszel is szervezünk egy házi fordulót, melyre 2014. november 19-én (szerdán) kerül sor 16 órai kezdettel a Vajda-teremben (IX. terem).

Várunk kész vagy szinte-kész, min. 20 oldalas dolgozatokat bármely világirodalmi, művészeti vagy tágabb kulturális témakörben. Az írásműveket egy-egy bíráló értékeli. A versenynapon a benyújtott dolgozat felvetéseit 15-20 perces előadásban mutatják be a résztvevők. Nevezhet a BTK bármely hallgatója, alsóbb évfolyamosok is.

Nevezés november 5-ig e-mailben Tóth Ákosnál (tothakosjanos@freemail.hu), az alábbi anyagokkal:
1) személyi adatok (név, szak, specializáció, évfolyam, e-mail, témavezető)
2) 10-15 soros rezümé
3) dolgozat

A TDK-folyamattal kapcsolatos legfontosabb információk (nevezés, formai követelmények, értékelési szempontok) és linkek (OTDK, Humán Szekció) elérhetők diákköri honlapunkon, a Szóközön! Ugyanott, a Szövegek között sorozat következő elektronikus kötetében szeretnénk majd lehetőséget biztosítani a legjobb dolgozatok publikálására is.

 

Úgyhogy szerzésre fel! Várunk minden jelentkezőt.

Comments are closed.