TDK-háziverseny: Várunk minden jelentkezőt

2023. április 12-14. között, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar szervezésében rendezik meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Humán Szekciójának eseményeit, így az Összehasonlító Irodalomtudományi tagozat versenyét is. Ennek előkészületeként idén ősszel is szervezünk egy házi fordulót, melyre a Kari Tudományos Napon, 2022. november 18-án, pénteken 8 órától kerül sor a 107. teremben.

Várunk kész vagy szinte-kész, min. 20 oldalas dolgozatokat bármely világirodalmi, művészeti vagy tágabb kulturális témakörben. Az írásműveket egy-egy bíráló értékeli. A versenynapon a benyújtott dolgozat felvetéseit 15-20 perces előadásban mutatják be a résztvevők. Ebben az időkeretben kell reagálni az opponens által jelzett szempontokra, esetleges kifogásokra is. Nevezhet a BTK bármely hallgatója, alsóbb évfolyamosok is.

Nevezés 2022. november 7., hétfőig e-mailben Tóth Ákosnál (tothakosjanos@freemail.hu), az alábbi anyagokkal:
1) személyes adatok (név, szak, specializáció, évfolyam, e-mail, témavezető)
2) 10-15 soros rezümé (a Humán Szekció felhívásában megadott formátum szerint)
3) dolgozat

Az országos versenyről általában lásd az OTDK honlapját.

A jelentkezésről, a dolgozat és a rezümé formai követelményeiről, valamint az írásbeli és a szóbeli rész értékelési szempontjairól lásd a Humán Szekció felhívását (hivatalos honlap).

Úgyhogy szerzésre fel! Várunk minden jelentkezőt.