ERASMUS-ösztöndíjak

Aki szeretne ERASMUS-programjaink keretében néhány hónapig külföldön tanulni, az alábbi partnerintézmények közül választhat:

a) Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg (Németország, Halle) (BA/MA szinten, 4 fő, 5-9 hónapra)
b) Université Paris12 Val de Marne (Franciaország, Párizs) (BA/MA szinten, 2 fő, 5 hónapra)
c) Dimokritio Panepistimio Thrakis (Görögország, Komotini) (BA/MA szinten, 2 fő, 5 hónapra)
d) Universita degli Studi di Napoli L’Orientale (Olaszország, Nápoly) (BA/MA szinten, 3 fő, 5 hónapra)

BA szinten a pályázati kiírást első körben január végén tesszük közzé honlapunkon, általában február közepi határidővel, azonban hirdetünk pótpályázatot is, mely az MA pályázati kiírással együtt, augusztus végén jelenik meg, rendszerint szeptember közepi határidővel. A szeptemberi kiírásban azonban már csak annyi helyet tudunk meghirdetni, amennyi a februári döntések után szabadon maradt, ezért érdemes már az első körben pályázni. A részképzések februári pályázás esetén leghamarabb szeptembertől, szeptemberi pályázás esetén leghamarabb februártól indulnak. 5-9 hónapot lehet kint tölteni a képzési ciklus második évének első és/vagy második félévében, illetve a harmadik év első félévében. Végzős BA hallgatók pályázatát nem tudjuk fogadni, ők az MA képzésbe való belépéskor pályázhatnak.

MA szinten a pályázati kiírást augusztus végén tesszük közzé honlapunkon, általában szeptember közepi határidővel. A részképzések leghamarabb februártól indulnak. 5 hónapot lehet kint tölteni a ciklus első évének második félévében, tehát pályázni csak az MA-ba való belépéskor lehet, később nem.

Az ösztöndíjakkal kapcsolatban a tanszéki koordinátorok (Kürtösi Katalin és Fogarasi György), illetve a Nemzetközi Mobilitási Iroda (NMI) nyújtanak bővebb felvilágosítást.

Praktikus tanácsokért  – akár a tanulmányokkal, akár az utazással, szállással, s egyáltalán a kinti élettel kapcsolatosan – bátran lehet fordulni a jelenlegi vagy korábbi ösztöndíjasokhoz. Az ő elérhetőségeik alább megtekinthetők vagy beszerezhetők az NMI-n.